Lotte Palsteen er psykoterapeut MPF og foredragsholder. Lotte Palsteen ved, hvad hun snakker om. Hun er en stærk formidler med en solid faglig baggrund som tidligere lærer og siden 2010 som psykoterapeut med egen praksis. Hun har fingeren på pulsen og ved, hvad der rører sig i mennesker. Hun har mange års erfaring som underviser på en privatskole og 3 år på en specialskole for børn og unge med store følelsesmæssige og sociale problemer. Lotte har altid undervist ud fra den anerkendende tilgang til mennesker.

  • Du forstår ingenting! - Det går fint! - Det skal du ikke blande dig i! En pludselig lukket dør, undvigende svar, en rutchebanetur af følelser og kaos af rod på værelset er ofte en del af livet med en teenager i huset.

  • Dette foredrag går dybere i forståelsen af, hvorfor det er så udfordrende at have en teenager i huset (og hvorfor det er så udfordrende at VÆRE teenager). Du får bud på, hvordan man som forælder kommer godt igennem den svære teenagetid og ud på den anden side med relationen i behold.

  • I afmagt kan vi nemt komme til at gøre vores teenagere forkerte. Typisk reagerer de prompte. Enten med vrede, raseri eller de klapper i som en østers. Det er ikke vores intention. Det sker bare. Ofte i afmagt og uvidenhed. De fjerner sig mere og mere fra os og afmagten vokser. Det skaber en negativ spiral af endnu mere vrede og afstand. Både indeni os og i vores teenager.

  • Lysten til at give op ligger og lurer lige om hjørnet. Vi trøster os med, at det nok er helt normalt. Det går over igen. Det er nok en naturlig løsrivelsesproces. Men vores unge mennesker har brug for os. Jo mere kold og hård facaden er, jo mere har de brug for os.

  • Foredraget vil handle om: Hvad der sker i en teenagers hjerne. Hvordan vi kan kommunikere, så vores teenager ikke står af. Hvordan vi bliver bedre til at se om bag vores teenagers provokerende adfærd. Hvordan vores egne skyggesider og teenage-tid kan medvirke til, at vores teenager hverken føler sig set eller forstået. Hvordan vi undgår at aktivere “forkerthedsknappen”. Mindfulness kan hjælpe – en guidet øvelse.